Karen Albers Jansen


In oktober 2019 en april 2022 ben ik moeder geworden van twee prachtige jongens. Wat een liefdevolle en fantastische periode in ons leven is hiermee begonnen. Maar mijn man en ik hebben tevens ervaren hoe heftig de baby-fase kan zijn, als het anders gaat dan je van tevoren had bedacht. Onze eerste zoon heeft last van enkele voedselallergieën en hierdoor heeft hij een heel moeilijke start gehad.

Het is fijn als je ondersteund wordt door professionals die kijken, luisteren naar en zorgen voor jou en je baby als je vragen hebt of als je om een of andere reden hulp nodig hebt. Door de geboorte van onze eerste zoon is tevens mijn wens versterkt om van mijn passie mijn beroep te maken. Vanuit die wens is Nieuw Begin Oudercoaching ontstaan.


Ik heb vanaf jonge leeftijd erg veel interesse in de ontwikkeling van het jonge kind. Wat leren zij ontzettend veel in korte tijd. En wat is het mooi om te genieten van iedere vooruitgang die ze boeken. Door de jaren heen zag ik tijdens mijn werk steeds duidelijker hoe belangrijk deze jaren zijn voor de rest van je leven. Voor veel ouders is er geen vergelijkbare periode in het leven waarin je zoveel keuzes moet maken, onzekerheden kan ervaren en soms even niet meer weet hoe je de dagen door moet komen. Het maakt mij iedere keer weer gelukkig als ik deze ouders een steuntje in de rug heb mogen geven.


De ontwikkeling van een jong kind kan vloeiend verlopen en de verzorging/opvoeding kan voor de ouders makkelijk zijn. Dan kan het ook mooi zijn om net iets extra's aan te bieden waardoor jullie band alleen maar sterker wordt. Ik merk in de praktijk vaak dat het vanaf de start niet zo makkelijk gaat en dat ouders erg hard zoeken naar antwoord op hun vragen. De veranderde maatschappij heeft hier ook invloed op. Ouders moeten vaak beiden werken en zij kunnen zich minder beroepen op hun sociale netwerk vergeleken met de generaties voor ons. En deze ouders wil ik graag op verschillende manieren ondersteunen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat ook hun baby/kindje zich optimaal kan ontwikkelen binnen de mogelijkheden die er zijn.


Gezinnen versterken en zorgen dat zoveel mogelijk kleine kinderen een mooi Nieuw Begin krijgen
And may the best of your todays be the worst of your tomorrows
And may the road less paved be the road that you follow

Jason Mraz


Relevante opleidingen en cursussen

  • Sociaal pedagogisch werk
  • Sociaal pedagogische hulpverlening
  • Oplossingsgericht werken
  • Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jongeren
  • Baby en Kinder EHBO
  • NIKA ouderbegeleiding i.o.
  • Dunstan Babytaal
  • Dunstan Babytaal trainer
  • 1000 dagen Coach