1000 Dagen Coach


Here's to you
You were pink or blue
And everything I wanted

Nichole NordemanGefeliciteerd! Jullie baby is geboren! De tijd waar jullie maanden en soms jaren naar uit hebben gekeken is begonnen!


De eerste periode worden jullie ondersteund door de kraamzorg. Maar ineens is deze fijne ondersteuning weg.

En merk je dat je nog een heleboel vragen hebt of dat je je erg onzeker voelt.

Daar kan Nieuw Begin Oudercoaching je mee helpen.


De eerste twee jaar na de geboorte van je kindje zijn erg intens en soms zitten jullie in een rollercoaster van gebeurtenissen. Vaak is het een uitdaging om rust aan te brengen en om vertrouwen te hebben dat je de juiste keuzes maakt. Maar jullie baby of dreumes vertelt een heleboel over wat hij of zij nodig heeft. Ik kan je helpen om goed naar je kindje te leren kijken en luisteren zodat jullie elkaar sneller leren kennen en vertrouwen! Door een veilige, liefdevolle en stabiele basis zal je kind zich ontwikkelen tot zelfverzekerde, betrouwbare en stabiele volwassene. Als ouder is dat toch met mooiste cadeau wat je aan je baby mee kan geven.


Oudercoaching

Het is mijn persoonlijke overtuiging dat iedere ouder het beste voor heeft met zijn of haar baby. We willen het allemaal graag 'goed' doen.

Maar soms kloppen de verwachtingen niet met de werkelijkheid en is het bijna onmogelijk om te voldoen aan je eigen eisen. Misschien heb je zelf geen fijne opvoeding gehad en weet je niet zo goed hoe je het anders kan doen. Of gaat het allemaal niet zo als jullie hadden gehoopt, overkomen jullie dingen die je niet kon voorzien, ontwikkelt de baby zich op een manier die je lastig vindt en waar je vragen over hebt. Er kunnen allerlei redenen zijn waarbij het kan helpen als er even iemand meekijkt die naar je luistert en waar je jouw verhaal aan kwijt kan.

In al die situaties is het heel fijn als jullie even met iemand kunnen praten die met je meedenkt en tips en tools heeft om verder te komen en meer rust te ervaren in je gezin.

Een traject Oudercoaching is altijd maatwerk!

Als 1000 dagen coach kijk ik vanuit verschillende invalshoeken mee om een antwoord te vinden op jullie vraag. Hierbij is er altijd aandacht voor de hechtingsrelatie tussen de baby en de belangrijke volwassenen in zijn leven. We weten dat dit een van de belangrijkste onderdelen is voor een kind om zich op allerlei andere gebieden te kunnen ontwikkelen. Als de hechting goed gaat, heeft jullie baby daar de rest van zijn leven profijt van. Ik kan jullie helpen om te zien wat er anders kan om de hechtingsrelatie nog sterker te maken.

Ik zal zoveel mogelijk kennis delen zodat jullie weten op welk vlak jullie kindje zich aan het ontwikkelen is. Alle ontwikkelingsgebieden beïnvloeden elkaar en hebben een positieve uitwerking als je er op het juiste moment mee bezig gaat. En hoewel er overeenkomsten zijn, ontwikkeld iedere baby zich op zijn eigen tempo. Het is erg fijn voor het zelfvertrouwen van je baby als je hierop af kunt stemmen.

Als jullie baby wat ouder wordt begint het 'echte opvoeden'. Wat mag jullie kindje wel en wat niet? Hoe kan je ervoor zorgen dat jullie dreumes luistert zonder dat je de hele dag 'Nee' hoeft te zeggen? Wat is positief opvoeden eigenlijk en hoe doe je dat? En hoe bewaar je je geduld als je al voor de 1000ste keer zegt dat hij iets niet mag doen? Iedere vader of moeder zal het moment herkennen waarin je reageert op een manier waar je achteraf niet blij mee bent. Waarvan je weet dat het eigenlijk anders moet. Als je merkt dat dit vaker gebeurt, wacht dan niet en vraag om ondersteuning. Vaak kan deze neerwaartse spiraal met een beetje hulp doorbroken worden. Waardoor het weer gezellig wordt of blijft thuis.


Ieder contact zal beginnen met een gesprek waarin ik jullie een aantal vragen stel om te bepalen of ik kan helpen of dat jullie ergens anders moeten zijn. Tijdens dit contact zullen we samen bespreken wat ik kan doen en daarna kan je/kunnen jullie bepalen of je daar gebruik van wilt maken.

We zullen zo snel mogelijk een eerste afspraak bij jullie thuis* plannen. Tijdens die afspraak ga ik jullie helpen met de vragen die op dat moment voor jullie belangrijk zijn. Daarnaast zullen we samen bespreken wat jullie nodig hebben en hoe we dat gaan doen. Deze afspraak is vaak wat langer dan eventuele vervolgafspraken. En soms is het zo dat jullie aan 1 afspraak voldoende hebben en daarna enkel op afstand jullie vragen kunnen stellen.

De coaching zal -binnen mijn werkdagen- volledig afgestemd worden op jullie wensen. Zowel huisbezoeken, als digitale of telefonische afspraken. Iedere stap van de oudercoaching gaat volledig in overleg met jullie als ouders.

Wil je meer informatie ontvangen of je direct aanmelden?

Mail, bel, app of vul het contactformulier in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!


HOME

* Afhankelijk van jullie woonplaats. Kijk bij regio-prijzen voor mijn werkregio.