Dunstan Babytaal


Baby's huilen minder en zijn sneller weer tevreden

Ouders ervaren minder stress en meer zelfvertrouwen

De onderlinge relatie tussen ouders verbeterd

Er zijn betere voedingsresultaten

Er is meer ononderbroken slaap voor baby en oudersDit zijn enkele resultaten die naar voren zijn gekomen uit onderzoek naar de Dunstan Babytaal.

Pasgeboren baby's communiceren door te huilen. Net als bij de communicatie tussen volwassenen, wilt een baby hiermee iets duidelijk maken. En hoewel het soms kan lijken alsof ze altijd op dezelfde toon huilen, niets is minder waar. Het is als ouders soms erg zoeken waarom je baby eigenlijk huilt en wat je kan doen om ervoor te zorgen dat je baby zich prettig voelt. Tijdens een cursus Dunstan Babytaal leer ik je 5 reflexhuiltjes herkennen die iedere baby laat horen. Met deze reflexhuiltjes maken baby's vanaf hun geboorte een behoefte duidelijk. Denk aan honger, een boertje laten of moe zijn. Door daar als ouder op tijd en goed op te reageren, leert en voelt je baby dat er wordt geluisterd naar wat hij probeert te vertellen. Hiermee leg je een mooie basis voor een fijne relatie tussen jullie.

Natuurlijk is het prettig dat jullie baby daardoor minder zal huilen, maar nog veel belangrijker is dat je gelijk start met leren kijken naar en reageren op de behoeften van jullie baby. Hierdoor geef je jullie baby het gevoel dat hij belangrijk is en dat zijn ouders hem begrijpen!

Ik leer je om deze geluiden te horen, maar zal ook praktische tips geven hoe je hierop kan reageren. Dus wat je kan doen en hoe je kan controleren of je het juiste hebt gedaan. Daarbij komt dat jullie samen zullen ondervinden wat jullie baby het prettigste vindt. En ook hierbij is de Dunstan Babytaal ondersteunend omdat iedere baby uniek is. Ondanks dat ze dezelfde aangeboren reflexen hebben.


Hoe ziet een cursus Dunstan Babytaal er uit?


Voor beide basiscursussen geldt dat het beste moment het laatste trimester van de zwangerschap is. Het liefst na week 34, zodat de informatie nog vers is als de baby wordt geboren. Als dit niet is gelukt en jullie de cursus alsnog willen volgen na de geboorte van jullie baby dan is dat zeker mogelijk. Soms kan het fijner zijn om het dan op te splitsen in twee huisbezoeken.


Basiscursus ouders

Tijdens deze cursus kom ik bij jullie thuis*. Het voordeel hiervan is dat ik naar jullie toe kom, maar ook dat er alle gelegenheid is tot het stellen van vragen. Ik kan volledig ingaan op de persoonlijke situatie, die altijd uniek is. Als jullie baby al is geboren zal ik in overleg met jullie bepalen of we de cursus in een keer geven, of opsplitsen in twee bezoeken. Na afloop van de cursus krijg je 6 maanden toegang tot online cursusmateriaal waar je nog informatie krijgt en het herkennen van de geluiden kan oefenen.

Basiscursus groepsles

De groepsles is altijd tijdens de zwangerschap. Hiervoor komen meerdere ouders samen en krijgen jullie de cursus middels een presentatie aangereikt. Er zal voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen, maar ik zal minder tijd hebben om in te gaan op jullie persoonlijke situatie. Na afloop van de cursus krijg je 6 maanden toegang tot online cursusmateriaal waar je nog informatie krijgt en het herkennen van de geluiden kan oefenen.


Babybijeenkomst

Na de geboorte van jullie baby is er de mogelijkheid dat ik langskom om de informatie nogmaals op te frissen. Dit kan het beste als de baby een week of 3 a 4 oud is. Hiervoor zal ik vragen om beeld- en geluidopnames te maken van jullie baby zodat ik kan meekijken en luisteren en we deze opnames kunnen bespreken. Daarnaast zullen we de kenmerken van de geluiden nogmaals doornemen en hoe je hierop kan reageren. Ik kan vragen die op dat moment spelen beantwoorden en hierdoor eventuele drempels wegnemen voor de aankomende periode.

Wil je meer informatie ontvangen of je direct aanmelden?

Mail, bel, app of vul het contactformulier in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!


HOME

* Afhankelijk van jullie woonplaats. Kijk bij regio-prijzen voor mijn werkregio.